Locaties

Wil je op vakantie naar Gambia? Een goede beslissing, maar nu is het de vraag waar in Gambia je naar toe wilt. Op Gambia Reisgids hebben we de grootste en populairste locaties van Gambia voor je beschreven. Zie hieronder een korte uitleg per bestemming en klik door voor meer informatie.

Kololi

Onder toeristen is Kololi de populairste locatie in Gambia. Er is een mooi strand, je hebt genoeg keuzes aan accommodaties en er valt ook genoeg te beleven. De Nederlandse reisbureaus hebben ook vaak het meeste aanbod naar Kololi.

Kotu

Kotu is wat rustiger dan Kololi maar ook een prima keuze voor een vakantie. Ook hier kan je heerlijk zonnen op het strand en zijn er vele resorts met prachtige zwembaden. Er is wel wat minder te doen in het stadje zelf maar als je toch voornamelijk rond je resort wilt blijven is dit geen probleem.

Bijilo

Houd je van natuur? Bijilo is dan wellicht de beste keuze voor je vakantie in Gambia. Vanuit hier kan je leuke excursies maken, waarin je de spannende Afrikaanse natuur kunt verkennen.

Banjul

Banjul is de hoofdstad van Gambia. Grote kans dat je hier wel even langs komen tijdens je bezoek aan het land maar het is niet een stad waar je heel veel tijd wilt doorbrengen. Het is namelijk niet een bruisende hoofdstad zoals de meeste andere in de wereld.

Serekunda

De grootste stad van Gambia is namelijk Serekunda. Het is ook het economische centrum van het land. Er zijn daarom ook steeds meer inwoners die naar de stad verhuizen, op zoek naar een baan. Als toerist kan je Serekunda bezoeken als leuk cultureel uitstapje en onder andere de markt bezoeken.