Banjul

Banjul is de hoofdstad van Gambia, maar houd er rekening mee dat het niet zo bruist als hoofdsteden die we bijvoorbeeld in Europa kennen. In plaats daarvan is het een vrij slaperige stad. Deze komt op de Albert Market tot leven, maar verder voltrekt het Afrikaanse leven zich er behoorlijk traag. Je kunt daardoor heerlijk bijkomen, zelfs tijdens een bezoek aan Banjul in Gambia.

Bezoek de Albert Market

Bezoek in Banjul dus in ieder geval de Albert Market. Dit is de plaats in de stad die het meest levendig is. Probeer er in ieder geval flink af te dingen op de aankopen die je wilt doen, aangezien dat hier een goed gebruik is. Breng een paar mooie souvenirs mee, of ga de competitie aan met anderen om zo effectief mogelijk af te dingen.

Arch 22 overwinningsboog

Breng daarnaast bijvoorbeeld een bezoek aan Arch 22 in Banjul. Dit is de overwinningsboog, die een behoorlijk misplaatste vorm van arrogantie laat zien. Je kunt er bovendien genieten van het mooie uitzicht, waardoor je een goed beeld krijgt van het leven in Gambia en de manier waarop men het land tot nu toe heeft opgebouwd.

Royal Victoria Teaching Hospital

Zoek je naar een meer bijzonder uitstapje, dat indruk op je zal maken? Breng in Banjul dan een bezoek aan het Royal Victoria Teaching Hospital, waar je een rondleiding kunt krijgen. Het is het meest belangrijke ziekenhuis van Gambia, maar bovendien een van de mooiste gebouwen uit de negentiende eeuw.

In Banjul kan je verder een bezoek brengen aan het St. Joseph Adult Education and Skills Centre of bijvoorbeeld Old Town. Dit laatste is echter wat warrig en niet al te goed onderhouden. Er staan desalniettemin wel een aantal mooie koloniale gebouwen, die zeker de moeite waard zijn.