Bijilo

Gaat u naar Gambia? Dan is het de moeite zeker waard om een bezoek te brengen aan Bijilo. Het is een van de plaatsen in het land waar het toerisme nog niet zo sterk aanwezig is, waardoor u er kunt genieten van zowel de natuur als de cultuur van dit bijzondere land. U vindt er met name veel groen, met als hoogtepunt het Bijilo National Park. Verder kunt u op zoek gaan naar de toeristische centra van Kotu of Kololi, zodat u vanuit Bijilo op verschillende manieren van Gambia kunt genieten.

Bijilo National Park

Het Bijilo National Park vormt een uitstekende keuze wanneer u de natuur in wilt trekken. U kunt er onder andere genieten van het grote aantal vogels dat hier leeft en zorgt voor een bonte verzameling. Daarnaast slingeren er verschillende soorten apen van boom naar boom. Het is niet verstandig om de apen te voeren, aangezien ze dan teveel aan mensen gewend raken. Tot nu toe leven de apen nog altijd op hun natuurlijke manier, waardoor u in het Bijilo National Park op een bijzondere wijze van de natuur om u heen kunt genieten.

Uitstapjes naar het strand

Wilt u aan de andere kant wat meer op zoek naar de levendigheid? In de buurt van Bijilo vindt u zowel Kotu Beach als Kololi Beach. Dit zijn twee plaatsen aan de kust van Gambia, die duidelijk meer toeristisch zijn. U heeft met name in Kololi de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een van de bars of nachtclubs. Verder kunt u in Kotu goed genieten van het toerisme. Er valt van alles te beleven, maar de sfeer is er aan de andere kant gemoedelijk en zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten.