Kololi

Kololi is een toeristische plaats in Gambia, die we ook wel kennen als Kololi Beach. U vindt er bijvoorbeeld een aantal sfeervolle marktjes, maar ook mooie stranden en verschillende strandtentjes. De stranden zijn zeer lang en dankzij de heldere zee levert het een zeer tropisch plaatje op. Bovendien vind je in Kololi onder andere een aantal bars en casino’s, naast wat restaurants en nachtclubs. Er valt zowel overdag als ‘s avonds van alles te beleven. Loop er in ieder geval eens door de hoofdstraat, maar duik ook de kleinere straatjes in om de lokale bevolking er tegen het lijf te lopen.

Bijlo Forest Park

Wil je aan de andere kant juist meer genieten van de natuur die er in Kololi te vinden is? Breng dan een bezoek aan het Bijilo Forest Park in Kololi. Het is een natuurreservaat op een klif aan het strand, direct naast de plaats. Als liefhebber van vogels of eco-toerist komt u er uitstekend aan jetrekken. Het park werd in 1991 voor het publiek opengesteld en vandaag de dag komen er zo’n 23.000 bezoekers per jaar. Je kunt er verschillende apensoorten vinden, naast de 133 vogelsoorten die er leven. Het is verstandig om de apen niet te voeren, aangezien hun angst voor mensen anders teveel af zou nemen.

Uitstapjes in Kololi

Vanuit Kololi kun je bovendien verschillende uitstapjes maken. Ga bijvoorbeeld eens naar Senegal noord en Senegal zuid (The Casamance), of geniet aan de andere kant van de openluchttuin die er te vinden is. Je kan daar onder andere genieten van de trommel- en dansgroepen, maar ook van de jazzbands die u in Kololi in Gambia kunt vinden.Kololi is een heerlijke plaats om een deel van uw vakantie door te brengen. Er valt veel te beleven en u kunt er genieten van de tropische sfeer die er hangt.