Kotu

Kotu in Gambia kennen we ook wel als Kotu Beach. Het is een van de plaatsen met een mooi en verzorgd zandstrand. Het gaat om Kombo Beach, dat onder andere bij de lokale bevolking erg populair is. U vindt er onder andere een aantal restaurants en bars, waardoor het er altijd gezellig druk is. De sfeer is aan de andere kant gemoedelijk en vanuit Kotu Beach kun je onder andere eens gaan kijken op Kololi Beach. De beide plaatsen liggen niet ver bij elkaar vandaan.

Wandelingen in de buurt

In Kotu kan je onder andere genieten van de verschillende wandelingen die je er kunt maken. Je bijvoorbeeld lopen langs de groene rijstvelden die je er kunt vinden. Deze laten op een mooie manier zien dat de natuur van Gambia op een rijke manier in elkaar zit. Loop daarnaast ook eens door de jungle en ga er bijvoorbeeld op zoek naar zowel de vele vogels als de palmbomen die er staan. Probeer er in ieder geval de palmwijn te proeven, een bijzondere drank. De palmwijn is direct na het aftappen nog heerlijk zoet en daarmee een belangrijke attractie voor toeristen in Kotu.

Goede restaurants in Kotu

Wil je in Kotu eens lekker uit eten? Breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan Bucarabu, waar je zowel de lunch kunt gebruiken als goed kunt dineren. Zoek er een plekje in de schaduw en geniet van een koud drankje, of laat je culinair verwennen. Ook Henry’s vormt een uitstekende keuze. U kunt er onder andere genieten van de verschillende visgerechten, net als van de Italiaanse maaltijden die je er kunt krijgen.

Wil je liever zelf wat boodschappen doen? Je vindt in Kotu de grootste supermarkt van dit gedeelte van Gambia. Vraag naar Marouns, zodat je daar de inkopen kunt doen die je wenst. Men verkoopt er zelfs een aantal Nederlandse producten.