Serekunda

Serekunda werd in de 17e eeuw gesticht door de Portugese kolonisten. In de 18e en 19e eeuw werd de stad door de Britten opgebouwd. Vandaag de dag is het de grootste stad van Gambia, al is het aan de andere kant niet de hoofdstad. Dat neemt niet weg dat Serekunda een belangrijke rol speelt in bijvoorbeeld de economie van het land.

Grootste stad van Gambia

Serekunda is de grootste stad van Gambia en ligt even ten zuidwesten van Banjul. Deze laatste stad is de hoofdstad van het land, maar de ligging ervan verhindert een verdere groei. Dit heeft ertoe geleid dat Serekunda uit heeft kunnen groeien tot de grootste stad van het land. Zowel het aantal inwoners als de economie groeit er hard, waardoor veel inwoners van Gambia ervoor kiezen om in Serekunda te gaan wonen en daar te werken aan een betere toekomst.

Enkele jaren geleden had de stad een kleine 370.000 inwoners, maar dat aantal is inmiddels verder opgelopen. De stad ligt aan de Atlantische kust, waardoor u er bovendien kunt genieten van al het moois dat de oceaan te bieden heeft. De stad ligt wat ten noorden van de luchthaven Banjul Internationaal, waardoor de kans groot is dat u in de buurt zal landen. In de voorsteden van Serekunda vinden we onder andere Kanifung, Latrikunda, Sukuta en London Corner.

Activiteiten in Serekunda

In Serekunda kan je een aantal activiteiten ondernemen. Jekunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de markt, waar het de kunst is om zoveel mogelijk af te dingen en daar effectief mee om te gaan. Daarnaast kan je een bezoek brengen aan de katoenboom, of is het de moeite waard om naar de worstelarena te gaan. Wat dat betreft is het een goed idee om tijdens je vakantie in Gambia in ieder geval even een stop te maken in Serekunda.