Tips

Het is handig om met een paar dingen rekening te houden voor je op vakantie gaat naar Gambia en ├╝berhaupt je vakantie boekt. Zo is het wel handig om te weten in welke periode je het beste kunt gaan en wat je allemaal kunt zien en doen in het land. Bekijk onze tips Gambia hieronder:

Bezienswaardigheden

Er zijn een aantal bezienswaardigheden in Gambia te vinden. Echte hoogtepunten zoals je in andere landen tegen kunt komen ontbreken echter. Je moet niet hier naar toe reizen in de verwachting dat je schitterende bouwwerken of natuurwonderen zult zien tijdens je verblijf. Er zijn wel een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. De meeste hiervan liggen in de hoofdstad Banjul. Hier vind je onder andere het nationale museum van het land. Ook de triomfboog is interessant om te zien, deze werd gebouwd na de afzetting van een corrupte president.

Excursies

Je kunt een aantal excursies in Gambia doen. Dit is vooral voor de natuurliefhebbers erg leuk. Gambia ligt weliswaar in Afrika maar een echte safari is hier niet aan de orde. Je kunt wel een mini safari doen maar leeuwen, olifanten en andere spectaculaire dieren zul je niet tegenkomen. Wel is er een grote verscheidenheid aan vogels en is de natuur zelf ook bijzonder mooi.

Klimaat

Een van de belangrijkste reden om Gambia te bezoeken is het heerlijke weer. Het klimaat van het land is dan ook erg aangenaam. Het is het hele jaar door warm, vooral in de Nederlandse winter is het er erg lekker. Wel kan er in sommige maanden van het jaar wat meer regen vallen, dit is voornamelijk in de Nederlandse zomer het geval.

Vliegtijd

Vanuit Amsterdam is het iets meer dan 6 uur vliegen naar het vliegveld van Banjul. Dit is het enige internationale vliegveld van het land, maar gelukkig ligt dit maar op enkele tientallen kilometers van de kust.