Bezienswaardigheden Gambia

Gambia wint als vakantieland sterk aan populariteit, vooral vanwege de vriendelijkheid van de inwoners, de prachtige natuur en de uitstekende hotels die u er kunt vinden. U kunt onder andere heerlijk paardrijden, aangezien het paard er nog altijd een belangrijk vervoersmiddel is. Maak een tocht over het strand, of boek een excursie te paard. Bij de verschillende maneges kan men u meer vertellen over de diverse bezienswaardigheden in Gambia, waardoor u er direct een gids bij heeft.

Triomfboog in Banjul

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Triomfboog in Banjul. De boog valt u direct op zodra u de stad binnenrijdt. Het monument herinnert aan de machtsovername door president Jammeh. Hij deed dit op 22 juli 1994, waarmee hij de corrupte leider van dat moment wist af te zetten.

Albert Market in Banjul en Markt in Cape Point

Breng daarnaast bijvoorbeeld een bezoek aan de Albert Market in Banjul. Dit is de grootste markt van de stad, absoluut een van de bezienswaardigheden van Gambia. U kunt er zoeken naar heel typische producten, maar ook naar de lokale producten die u niet snel ergens anders zal vinden. Houd er rekening mee dat het heel gebruikelijk is om af te dingen.

Een andere populaire markt is de Markt in Cape Point. U vindt er eigenlijk twee markten, waar u bijvoorbeeld op zoek kunt gaan naar kralen en houtsnijwerk.

Nationaal Museum van Gambia

Wilt u de bezienswaardigheden van Gambia gebruiken om meer over het land te weten te komen? Breng dan een bezoek aan het Nationaal Museum op de Independence Drive in Banjul, of aan een van de dependances in Bakau. Kom meer te weten over bijvoorbeeld het traditionele leven in dit prachtige land, of duik in de geschiedenis van Gambia.